28 April 2010

SENAMAN BERSAMA OZZY

Inilah dia caranya aku exercise..cara yang mudah menggunakan basikal statik.
Biasanya jika hari sabtu atau ahad iaitu hari cuti sambil membaca akhbar atau majalah aku akan berkayuh atas basikal ni..lagi tebal paper tu bermakna lagi lama lah aku berkayuh..paling kurang pun 15 minit.Mungkin juga ada antara rakan-rakan semua nak cuba mengayuh sambil menaip atau melayari internet dengan laptop..tapi kalau laptop tu jatuh..sendiri mau ingat lah ye.

Jika hari bekerja sebelum ini bila sampai ke rumah aku akan capai surat khabar sambil baca sambil kayuh.tapi sejak akhir-akhir ini kerja agak banyak..maka jaranglah aku buat exercise ni sebab sampai rumah pun hari dah lewat serta penat.Dulu dah jadi semacam kebiasaan balik je kerja buka baju lepas tu capai paper dan berkayuh atas basikal ni tapi sekarang selalu balik lewat dan penat serta ada kalanya stress dengan bebanan kerja aktiviti ni pun dah jarang aku buat...hari cuti jelah dapat berkayuhnya..

Akuarium tu pulak tempat aku selalu termenung dan berfikir termasuk berangan atau mencari idea sambil tengok ikan berenang biasanya waktu tengah malam laa..Aku bercadang nak letakkan "bar chair" kat situ tapi setakat ni cuma letakkan pelapik lantai je dulu..tunggulah bila ada budget nanti barulah aku beli sebab sekarang banyak benda lain yang lebih penting untuk dibeli.

Pada rakan-rakan semua mungkin anda juga berminat nak cuba..tak payah beli yang mahal-mahal yang murah pun cukuplah asalkan ianya berfungsi dan kita rasa selesa..kalau tak dapat hari-hari pun mungkin seminggu satu atau dua kali pun cukup lah kan..

ozzy - senaman baik untuk kesihatan

5 ulasan:

  1. tunggu ni.. dup..dap..dup..dap...

    BalasPadam
  2. salam..
    menarik cara exercise ko nih..
    aku pun ada satu kat umah..

    BalasPadam
  3. Patut laa badan aok kecik molek rupenya sokmo kayuh basikal yeek...molek juge tu..kawan kekadang kayuh juge basikal keknya ori... sambil cuci mate hehehe...

    BalasPadam
  4. ashraf..sabarrr
    Zul..eloklah dipractisekan kalau dah ada
    Yassin..x kisah kayuh mende pun..janji berpeluh
    shinju..w'salam..bagus tu rajin senaman ..tapi biasanya zaman anak dara jela sbb lepas kawin dah sibuk dgn mcm2 hal

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...