27 Februari 2013

APA CERITA??

Apa cerita?..jawabnya banyak cerita tapi tak tau nak tulis cerita apa hehe..

Itulah orang kata, orang lain nak buat blog awak pun nak buat blog...orang lain nak jadi blogger awak pun nak jadi blogger tapi sudahnya blog terbiar begitu saja.Ada yang jawab tak apalah sekurang-kurangnya kalau orang tanya ada blog? dia boleh jawab ada..kau adoo?? hehe..

Kalau nak tanya pasal cerita sebenarnya hari-haripun ada je ceritanya kan kecualilah kalau kita ni dok terkurung je dalam penjara, hari-hari tengok dinding dengan pagar besi je kan..kalau bebas macam kita ni dah tentu macam-macam perkara yang kita tengok, kita dengar mahupun kita lalui sendiri kan..Sebab lain mungkin sibuk dengan tugas seharian dan juga perkara-perkara lain yang lebih penting agaknya..

Bagi golongan dewasa cerita yang tengah hangat sekarang ni bila bersembang dah tentunya cerita pasal POLITIK..sana sana orang sembang pasal politik, sini kata sana..sana kata sini.Buka FB penuh dengan cerita politik, twitter pun cerita sama.Bagi yang fanatik tu jangan cakaplah..24 jam kalau boleh nak cerita politik ye tak? cuma yang tak bestnya cerita punya cerita last-last bermasam muka..dah tak nak menegur atas sebab fahaman yang berlainan, ideologi yang tak sama dan sokongan yang berlainan..hmmm.

Aku pulak apa cerita?..cer citer cer citer hehe..Memang ada banyak cerita tapi nak duduk ngadap lappy ni untuk menaip cerita tu yang malas.Kalau nak menulis fikiran perlu fokus pada apa yang nak ditulis baru rasa seronok dan ada feel.Kalau setakat nak update blog ambil sumber dari internet kemudian copy paste pun boleh tapi buat masa ni aku kurang minat dengan cara tu.Rasa macam blog akhbar jee..

Ada beberapa topik yang aku nak tulis tapi belum dapat feel lagi.nantilah...

ozzy - mood nak bercerita belum sampai..

2 ulasan:

  1. Betul hari2 pun ada cerita tapi nak karang mengarang tu yang malas.. citer politik mmg best tapi aku dah bosan dgn situasi dgn geng tu... bilalah nak bubar parlimen... bosan berteka teki...geram nak mengundi nie hehehe...........

    BalasPadam
  2. Akuanakpahang..

    Memang org kita cukup minat kalau sembang politik ni tambah lagi kalau kena geng yang sama..cuma bila berlawanan tu yg kurang bagus blh jadi bermasam muka sbb masing-masing tetap nak pertahankan parti yg mrk sokong ye tak..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...